23 Ağustos 2015 Pazar

DİDİM

Haziran ayında Didim'e yaptığımız gezi notlarımızla ve ilginç olduğu kadar eğitici fotoğraflarımızla karşınızdayız.Keyifli bir geziydi; pek çok yeni bilgi edindik ve yeni yerler gördük.

Herşey dahil paket programıyla sezon başında kişi başı 110._ TL olan uygun  fiyatı, tercihimizi Gökkuşağı Otelden yana yapmamızı sağladı.
Gökkuşağı otele geldik ve Didim'in kültür zenginliklerini biran önce yaşayabilmek için sabırsızca resepsiyondan broşürlerimizi aldık.Sevgili resepsiyonist İpek Ergüş bize çok yardımcı oldu.Temiz,sessiz ve denize çok yakın güzel bir otel.


Otele yerleşip hemen çevredeki güzellikleri incelemek ve programımızı yapabilmek için ,lobideki nefis aperatiflerin tadına bakarken internetten gerekli bilgileri almaya çalıştık.


İkinci günü en yakın ören yeri olan Apollon Tapınağına doğru yola çıktık.Gerçekten muhteşem dev sütunlar, olağanüstü bezemelerle işlenmiş dev mermer bloklar bizi büyüledi.
Keyifle gezerek,slaytımızı oluşturacak fotoğrafları çekmeye başladık.
Apollon Tapınağı

Akşamüstü Altınkum, gün batımıyla altın rengine dönüşürken, yürüyüşe çıktık ve eşşiz bir manzarayla karşılaştık: Yüzlerce martı kıyıda balık peşinde adeta bir dans gösterisindeydiler.
Gece otelin balkonundan ışıklı sahilin keyfini çıkardık.
Ertesi sabah , nefis ve doyurucu bir kahvaltıdan sonra, ikinci ören yeri Miletus'a doğru yola çıktık.Çok sıcak bir hava  olmasına rağmen , görülmeye değer,muhteşem bir ören yeri.. sanki tarihi yeniden yaşamak gibi..
Miletus Tiyatrosu

Çektiğimiz güzel fotoğraflardan oluşan slaytımızı izlerken kendinizi tarihin yaprakları arasında kaybolmuş hissedeceksiniz...
Miletus Theatre
Akşamüstü şehre dönüp yine otelimizin sürpriz yemekleriyle güzel bir ziyafet çektikten sonra, Altınkum sahilinde keyifli bir yürüyüşe çıktık.Burada Mitolojik deniz tanrısı Poseidon heykeli hemen dikkatimizi çekti.

İkinci gecemiz Dolunayla taçlandı.Odamızın balkonundan bu şöleni izlemek bir zevkdi. 


Üçüncü gün methini duyduğumuz Milet Müzesini gezmek üzere yine Didim kent merkezinden geçerek Kutsal Yol'da Milet Müzesi tabelasını bulduk.1973 yılında açılan müzede M.Ö. 20-15. yüzyıllara ait eserler sergileniyor.
Milet Müzesi
Otelin kat görevlisinin bizim için hazırladığı sürpriz tüm yorgunluğumuzu unutturdu.
Aşağıdaki eğlenceye katıldık,,,
Son günümüze yine keyifle uyanıp yolculuk için hazırlıklarımızı tamamladık ve kahvaltıya indik.
Sevgili İpek'le vedalaştık.
Şehir merkezinde Atatürk Anıtını ziyaret ederek dönüş yoluna koyulduk.

1 yorum:

Budapeşte gezilecek yerler dedi ki...

Resimler super olmus elinize saglik.
Vatandan uzakta olsak resimlerini gormek yurdun cok hos
Budapesteye yolu dusenleri konuk edebilmek dileklerimle
www.budapestetur.com
tskler