24 Ağustos 2015 Pazartesi

FOÇA

İzmir Büyükşehir Belediyesinin yeniliklerinden biri olan deniz otobüsü ile Foça gezisinden merhaba sevgili bloggerlar))
Sabah 08:00'de Karşıyaka iskelesinden kalkan , İzmir sevdalısı Dario Moreno'nun adını taşıyan deniz otobüsü yaklaşık bir saat otuz dakikalık bir yolculukla bizi, Eski Foça kıyılarına bıraktı.

Canlı neşeli ve temiz bir kıyı kasabası ile karşılaştık.Keyifli insanlar,turistler,balıkçılar,günübirlikçiler kasabanın her yanındaydı. Bir ücret ödemeden denize girip güneşlenebilme imkanı buldukları için, yiyecek ihtiyaçlarını temiz ve taze temin edebildikleri için mutlu bir kalabalıktı.

Heykellerle süslenmiş sokaklar ve temiz koylar






Burası bir kahve ,Atatürk sevdalısı sahibiyle bütünleşmiş,şirin ve temiz bir yer.

Uygun olan her yerde Atatürk'ün bugüne kadar görmediğimiz fotoğrafları.




                                             
Foça Evleri ve Kapıları

Foça sokakları spor faaliyetlerine uygun hale getirilmiş,bisiklet yolları,yaya yolları ayrılmış.

Sokaklar dar ve eskinin izlerini taşıyor.Denize açılan bu sokaklar, imbat rüzgarlarını kentin içlerine kadar taşıyan geçitler konumunda.Evler, slaytta olduğu gibi, koruma altına alınmış ve sahiplerine bu sebeple belediye tarafından takdir levhaları ile onur verilmiş.


Birçok ev eskinin izlerini taşıyan eşyalarla tertemiz döşenmiş ve halka ücretsiz açılmış.Biz de böyle güzel bir evi gezme olanağı bulduk.


Deniz Kuvvetleri Komutanlığı , Denizciliği Sevdirme ve Yaygınlaştırma birimi binası.






Tarihi kalenin kapılarından olan Beşkapılar bölümü zaman zaman sanatkarların eserlerine ev sahipliği yapmakta olup yaz dönemi resim sergileri oldukça beğenilmektedir.

Böyle güzel bir yerden ayrılmak güç olsa da dönüş vakti geldiğinde bir değişiklik amaçladık.Deniz yoluyla geldiğimiz Foça'dan otobüs+metro imkanlarıyla ayrılmak üzere otogara yöneldik.
Belediye otobüsü 3.95 TL. ve metro Hatundere istasyonundan 0.00 TL. olmak üzere, deniz otobüsüne verdiğimiz 10.00 TL ile toplamda 13.95 TL kişi başı maliyetle çok güzel bir gün geçirdik.Ayrıca  balık+ekmek 6.00 TL,,çok leziz ve tazeydi....


2 yorum:

ismail dedi ki...

fotoğraflar, hele video çok güzeldi .. tipik Ege evleri , güneşli sıcak samimi havayı kalbimde hissettim , gerçekten içten ve samimi duyguları o kadar özlemişim ki hayatımda, böyle resimlerden nostaljik bir iç çekişle hatırlamak, bulduğunu sanmak ne kadar acı, ne kadar gönül kırıcı .. eski samimiyeti, insancıllığı, öz veriyi çok arıyor insan .. teşekkürler..

Budapeşte gezilecek yerler dedi ki...

Resimler super olmus elinize saglik.
Uzakta olsak resimlerini gormek yurtan cok hos
Budapesteye yolu dusenleri konuk edebilmek dileklerimle
www.budapeste.net Ömur boyu hep guzellikleri paylasabilmek ne guzel
tskler