24 Aralık 2014 Çarşamba

DOĞU KARADENİZ ŞELALELERİ PALOVİT. TAR .TORTUM


Ülkemizdeki ,dere,şelale ve göller hakkında  birer doğa harikası olmasının ve bulundukları yöreye mülayim bir iklim,güzellik ve tarım bolluğu getirmesinin dışında söylenebilecek tek söz ( Mahvolmaları için ne gerekiyorsa herşey yapılıyor. ) Enerji kazanımı için Hes . Ama doğayı ve yöreyi mahvediyoruz.


                                                                     PALOVİT ŞELALESİ
Çamlıhemşin ayder yolu üzerinde,Kaçkar dağları milli parkı içinde,15  20 metreden dökülen karadenizdeki şelalerin için de debisi en yüksek şelaledir. Palovit yaylası içinde soldan 3 veya 4 km sonra toprak yolla                                       ulaşabilirsiniz. Çok güzel bir şelaledir altında serinliyebilirsiniz.





Tar deresi şelalesi
Çamlıhemşin ayder yolunun 8. km sinde sola ayrılan derenin 2. km sindedir Bulut şelalesi diye de anılır. Yüksekliği 250 mt den fazladır. Kış aylarında çığ düşme tehlikesi vardır.










TORTUM ŞELALESİ ERZURUM
Tortum gölü giderinin gölün kuzey ucu ile tev vadisinin heyelan kütlesini aşarken yaptığı şelaledir. 22 metre genişlikte 48 metre yükseklikten düşer. Oluşumu açısından ve rakımı yönü ile dünyanın 3. büyük şelalesidir.









Görülesi şelalelerimiz. Sağlıkla gezin.

Hiç yorum yok: