25 Kasım 2014 Salı

TREKKİNG KAPIDAĞ YARIMADASI (Belkıs, Ballıpınar)

 Bandırmadan sonra kapıdağ yarım adası erdek'e doğru yöneldi aracımız.Belkıs köyü girişinde aracımız bizi bıraktı. Burada  eksiklerimizi tamamlamak için oyalandık zaruri ihtiyacımız olan su da temin edildikten sonra                                          yola çıktık. Çünkü yürüyüş parkurumuz boyunca su yok.





 Kayın ormanı ve kasnakçı kayınları içinde gazaller üzerinde yürüyüş muhteşemdi. Çevrede sadece kuş sesleri                             ve yürüyüş boyunca ayaklarımızın yapraklara vurmasından çıkan ses vardı.

                             Yer yer kestane ağaçlarından düşen kestaneleri topluyor arkadaşlarımız













 Burası manastır dedikleri yer Rivayete göre burada bir manastır varmış ve her türlü ihtiyacını kendi ekip biçtiği ile temin ederlermiş. Fazlasını da satıp diğer ihtiyaçları için harcarlarmış. O dönemde bu yörede en                                                            büyük ekilip biçilen alan buraya aitmiş.



 İşte 17 km lik bir parkurun sonu Ballıpınar köyü. Harika bir koy ve çanağının ucunda evler. Yanlız çok pis bir köy sinekden durulmuyor. Bu biraz da koyun her iki tarafının dağ ile kapalı olması kuytu rüzgar almıyor.                                                                Ama yinede çok güzel. Görülesi bir yer.
 Dönüşümüzde araçlarımız bizi Ballıpınar'dan alıp Tatlısu üzerinden Bandırmaya götürecekler. Butarafdan da                       manzara harika. Kısaca Kapıdağı yarım adası karış karış gezilesi bir yer. Öneririm.

                                                                    Sağlıkla yürüyün.

Hiç yorum yok: