Kompakt makinam cebimde.Her ne kadar arada bir uyuzluk yapıyorsada aldım ilmini,avucumda ovalıyor seviyorum uyum gösteriyor bana ısınınca. EEeee yaşlandı artık.Herşey geldi başına. anlıyacağınız görmüş geçirmiş bir makina .
Evimin önü sayılır. Sokağı dönünce işte burası bayağı şen ve ışıklı.
Yürümedi demekki kapatıyorlarmış. Yazık onca emek ve para yatırım boşa.
Parkımız kendi halinde sağda solda birkaç oturan hepsi bu neşe yok anlıyacağınız havuzun şırıltısından başka.
Meşhur üst geçit köprümüz. Kimse geçmez olmaz molmaz dediler ama :)) ...ke ...ke geçiyor milletimiz
Denilen o ki bu modeli Bursa anıtlar yüksek kurulu olursa bu olur olmaz sa olamaz demiş.Napsın belediyemiz boyun kıldan ince.
Bu da başka alem lojistik taşındı taşınıyor derken ucuz gidebildiğimiz bir Ankaramız da verdı onu da elimizden aldılar.Haaa öle ucuz gidiyoruz derken herşeyin bi bedeli var tabii ki gece binersin trene buz gibidir.Donarsın hazırlıksız gelmişindir yolcusundur. Yok hemşerim binmeseydin derler. Kaloriferler çalışmaz .
işte köprünün inişi aslında burada rampa vardı iniş ve çıkışta kullanılacak zor zahmet bir merdiven eklenildi. Neymiş efendim anıtlar kurulu böyle emreylemiş. Kabulü yapıldı da öyle eklendi merdiven. Yoksa vatandaş fazladan 100 mt daha fazla yürüyecekti karşıya geçmek için.
Garımız. içinde tarih yatıyor. Bunu fransızlar inşaa etmiş. Bunun haricinde İzmir e giderken bu tarzda inşaa edilen 2 istasyon daha var.
Bir zamanlar Tören kıtasının her cuma günü gelip göndere güzel bir törenle şanlı bayrağımızı çektiği,tören alanı.Bütün Balıkesir'liler bu günü beklerdi sanki. Hayat durudu, saat 17.00 da bando ve tören bölüğü eşliğinde istiklal marşı ile çakilir Pazar günü ayni saatte istiklel marşı ile indirilirdi. Birde bizim memedimiz vardı Tören alayının önünde ağzınada sigarası ile insanları yoldan kovalardı arana geliyormuş taklidi yaparak.
Bu şadırvan balıkesirin sembollerinden biridir aslında ama asıl yeri de burası değildir. Hadi yerinde değil ama bari çalışıyor olsun değil mi.
Reklam olsun diye değil ama bu gördüğünüz pastane Balıkesir'in en birinci pastanesi idi. burada süpangle yememiş bir genç yoktur sanırım.Kız arkadaşı ile gelip dondurma limonata..... :))
Evet Sağ tarafda meşhur esnaf;doğrucu insan,kurallarına ve kurallara bağlı İbrahim Cumalının Hırdavat dükkanı vardı. sabah 7 de açılır öğle 12 de kapanır. 14 de açılır,yaz kış durumuna göre 18 veya 19 da kapanırdı. isterse kuyruk olsun saati gelince açılan ve kapanan bir yerdi. Siyah çerçeveki kocaman bir gözlüğü olan, Balıkesirin içme suyunu çeşmeler haline getirtip mahallelere dağıtılmasını sağlıyan bir insandı.
Paşa camii
Burası aşağıya doğru meyhane boğazı diye adlandırılıyor du. Sağlı sollu meyhaneler var.
Çocukluğum zamanından bilirim bu dükkan Bandırmalılar adı ile gıda maddeleri satılan bir yer di. Ama aradığın her türlü gıda maddesi burada bulunur du. Kaşkaval peynirinden tut Havyara. Kurutulmuş çirozdan tut,Hardala kadar herşeyi bulabilirdiniz. Sağ tarafdaki sokağın içinde de Şevki savaşan dükkanı vardı onda da züccaciye adına aradığın her şey bulunurdu. Sağ taraf daki dokağın başın da da bir tekel dükkanı vardı orada da içki ve sigara adına herşey. yanı başında da Foto ipek.
Bu meydanda Paytoncular ve arabacılar beklerdi. Sağ tarafdaki ışığın parladığı binanın bodrumunda mehmet amca vardı o da yem satardı. Tavuk,kuzu için yonca tabii ki paytoncuların ihtiyacı olan....
Karşıda görünen yerde ordu pazarı vardı. Üst katları da veremle savaş derneği.Rahmetli babam derneğin muhasebesini emekli olduktan sonra bir müddet fahri olarak tutmuştu.
Evetttt eski belediyemiz şimdiki kuvayi milliye müzemiz.
Evet bir şadırvanımız daha.
İşte Balıkesir'in sembolü olmuş koca saat. Bu saat saat kaç ise o kadar gonk vurur buçuklarda da tek gonk vuran bir saattir.(http://www.milliyet.com.tr/balikesir-deki-koca-saat-186/gundem/detay/1739718/default.htm) 1827 yılında silistre valisi tarafından yaptırılmış 186 yıldır muntazam birşekilde çalışmakta olan bir saattir.
Bu ev hakkında bilgim yok ama bir zamanlar bir gurubumuz vardı o zaman burası birahane idi ve biz 18 arkadaş her cumartesi saat 2 de burada toplanır bira içer haftanın yorumunu yapardık saat 2 de gelmiyen kumbaraya para atar orada biriken para ile de yanımızda çalışan işçilerin çocuklarına ayakkabı alırdık.
Bendeki anısı bu kadardır.
Altıeylül ilk okulu zamanımızın en gözde okullarından birisi idi; sanki orada okuyanların daha ayrıcalıklı olduğu düşünülürdü.
Bir zamanlar bünyesinde bir vilayetin her maamını içinde barındıran,gece bekçilerinin içinde hayaletler dolaşıyor dediği anlar olan TC si inen, sonra tekrar konan, Balıkesir'in Valilik makamının bulunduğu bina.
Cihan şampiyonu olmuş Kurtdereli Mehmet pehlivanın anıtı.
Bu pehlivan 32 gecede 43 müsabaka yapmış ve Cihan şampiyonluğu ünvanını öyle almıştır.
Kapalı spor salonumuz.
9. Ana jet üssünün bir sembolü olan F104
Anıtımız
Asırlık çitlenbik ağaçları
Biraz gezdim, anılarımı tazeledim. Bir gecenin içinde çocukluğumu, gençliğimi,bu günlere erişimi yaşadım. Paylaştım sizlerle. Bilgilerim duyduklarım gördüklerimdir.
Tamamen bana aittirler.Sağlıkla gezin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder